Presse
Minister og ambassadør til åbning af kunstudstilling
Kirsten Rudiengaard, Ribe og Rømø, får separatudstilling på kendt københavnsk galleri.


En minister, en ambassadør og formanden for Folketingets kulturudvalg er med, når kunstmaleren Kirsten Rudiengaard med atelier i Ribe og galleri samt atelier på Rømø indtager Sjælland.
Kirsten Rudiengaard er inviteret til en separatudstilling på det kendte københavnske galleri Sct. Gertrud, hvor hun efter separatudstillingen også vil være repræsenteret med sine billeder.
For kort tid siden var Kirsten Rudiengaard gennem galleri Sct. Gertrud repræsenteret på den store udstilling Copenhagen Art, der hvert år samler nogle af Danmarks ypperste malere.
Når der torsdag den 29. oktober klokken 16 er fernisering på Kirsten Rudiengaards separatudstilling på Sct. Gertrud, er det formanden for Folketingets kulturudvalg, Karin Nødgaard, der åbner udstillingen. Det sker i overværelse af udviklingsminister Ulla Tørnæs samt Taiwans officielle repræsentant i Danmark, mr. Clark K. H. Chen.
Kirsten Rudiengaard er en kendt og anerkendt kunstmaler med en omfattende udstillingsvirksomhed bag sig i både Danmark og udlandet. Kirsten Rudiengaard har blandt andet som den eneste dansker udstillet i Taiwan.
- Jeg glæder mig meget til udstillingen på galleri Sct. Gertrud. Det var meget spændende at være med på Copenhagen Art, og med udstillingen på Sct. Gertrud kommer mine billeder ud til et helt nyt publikum, siger Kirsten Rudiengaard.
Hun er kendt ikke mindst for sine stærke og glade farver, der sammen med hendes store sans for former og figurer giver hendes billeder en optimisme, der uundgåeligt bringer beskuerne i godt humør.
Kirsten Rudiengaard er portrætteret i bogen ”Nutidig og tidløs – maleren Kirsten Rudiengaard” af kunstkritikeren Lars Lisberg og tidligere pressefotograf Yrsa Jørgensen. Bogen er som noget enestående i den genre næsten udsolgt fra forlaget.
Om Kirsten Rudiengaard skriver Lars Lisberg i bogen: ”At male et billede er for Kirsten Rudiengaard at sætte noget i verden, som ikke har været før, og i dag gør hun det i et fortællende, resonerende, afklaret og markant malersprog”.

Fakta:
Galleri Sct. Gertrud ligger i Knabrostræde 1a, København K og indehaves af Kurt Svendsen. Der er fernisering på separatudstillingen torsdag den 29. oktober klokken 16 til 19. Udstillingen er åben frem til den 14. november.